Lépjen be a TV-zés világába!
2019. február 16. szombat 11:17

Szemfényvesztők

Now You See Me

színes, magyarul beszélő, amerikai-francia thriller, 2013., hossz: 116 perc

A világ legjobb illuzionistából álló kis csapat bankot rabol, méghozzá nem is akárhogyan: mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség között szétosztják a megszerzett pénzt. Az FBI és az Interpol nyomozói értetlenül állnak az agyafúrt attrakció előtt, és nem is sejtik, hogy a szemfényvesztők egy ennél sokkal nagyobb dobásra készülnek...

Szerinted?

Te is érdekesnek tartod a bűvészetet?

Igen Nem

Szereted?

IMDB: 7.3

Szereplők

 • Jesse Eisenberg (Michael Atlas)
 • Woody Harrelson (Merritt Osbourne)
 • Morgan Freeman (Thaddeus Bradley)
 • Dave Franco (Jack)
 • Mark Ruffalo (Dylan Rhodes)
 • Mélanie Laurent (Alma Vargas)
 • Michael Caine (Arthur Tressler)
 • Isla Fisher (Henley)
 • Michael Kelly (Fuller ügynök)
 • Common (Evans)

Stáb

 • zeneszerző: Brian Tyler
 • rendező: Louis Leterrier
 • forgatókönyvíró: Ed Solomon, Edward Ricourt, Boaz Yakin
 • operatőr: Larry Fong, Mitchell Amundsen
 • látványtervező: Peter Wenham

Extrák

Info

Morgan Freeman

Morgan Freeman (Memphis, Tennessee, 1937. június 1. –) többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész. Ismertségre az 1990-es években tett szert, miután több hollywoodi sikerfilmben is feltűnt.
Freeman a Tennessee állambeli Memphisben született idősebb Morgan Porterfield Freeman borbély és Myme Edna Revere takarítónő fiaként;[1][2][3] apja 1961-ben, májzsugorodás következtében halt meg. Három idősebb testvére van. Gyermekkorában gyakran költöztek, éltek a Mississippi állambeli Greenwoodban, az indianai Garyben és végül Chicagóban, Illinois államban. Freeman nyolcévesen szerezte első színészi tapasztalatait, mikor egy iskolai darab főszerepét játszotta. Tizenkét évesen megnyert egy állami drámaversenyt, a középiskola alatt pedig a nashville-i székhelyű rádióműsorban működött közre. 1955-ben visszautasított egy részleges színi ösztöndíjat a Jackson Állami Egyetemre, hogy szerelőként dolgozhasson az Egyesült Államok Légierejénél.
Freeman a '60-as évek elején Los Angelesbe költözött, s a Los Angeles-i Közösségi Főiskolán másolóként tevékenykedett. Az évtized során New York Cityben is lakott, ahol az 1964-es Világkiállításon táncosként dolgozott, illetve San Franciscóban, ahol az Opera Kör zenei társulat tagja volt. Fellépett a The Royal Hunt of the Sun egy vándorszíntársulat által előadott változatában, s statisztaként feltűnt az 1965-ös The Pawnbroker című filmben. 1967-ben Viveca Lindfors mellett játszott a The Nigger Lovers címet viselő darabban[4][5] (amely a fekete civiljogi mozgalom idején játszódik), mielőtt sor került Broadway-debütjére a Hello, Dolly! 1968-as, teljes egészében afro-amerikai színészek által előadott verziójában.

Karrierje[szerkesztés]
Noha a stáblistán neve elsőként az 1971-es Who Says I Can't Ride a Rainbow? című film kapcsán jelent meg, Freemant az amerikai média az Another World című szappanopera és a The Electric Company című gyermekműsor révén ismerte meg. Utóbbiban az Easy Reader (kb. 'Szelíd Olvasó') és Vincent the Vegetable Vampire ('Vincent, a Vegetáriánus Vámpír') szerepében jelent meg, s úgy nyilatkozott róla, hogy hamarabb ott kellett volna hagynia.


Az én ötletem volt, hogy folytassuk a The Electric Companyt. Csapdába ejt ez a pénz-dolog. Remélték, hogy maradok. Sok embert vonz, köztük szappanopera-színészeket és reklámszínészeket. Aztán meg nem akarnak valami komolyban látni. Ez történt velem, mondogatták az emberek, „A gyerekeim imádnak!” Túl sok volt az ott töltött három év.Az 1980-as évek közepétől Freeman jelentős mellékszereplőként tűnt fel számos mozifilmben, melyeknek köszönhetően a bölcs és atyai szerepek megformálójaként lett ismert. Első Oscar-jelölését az 1987-es Hamis riportban való epizódszerepéért kapta. Ahogy nőtt hírneve, egyre nagyobb szerepekhez jutott, úgymint a címszerep a Miss Daisy sofőrjében és Rawlins főtörzsőrmesteré Az 54. hadtestben, mindkettőt 1989-ben. Előbbiért megszerezte második Oscar-jelölését, ezúttal már a főszereplő kategóriában. 1993-ban a kamera másik oldalán is kipróbálta magát, s Danny Glover főszereplésével megrendezte a Bopha! című filmdrámát. 1994-ben játszotta el Redet, a megtért elítéltet A remény rabjai ünnepelt filmváltozatában. Alakításáért újfent felfigyelt rá az Akadémia, de a szobrocskát ezúttal sem ő vitte haza. Sztárstátusza az 1990-es években már megkérdőjelezhetetlenné vált, hiszen olyan kasszasikerekben szerepelt, mint a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, a Hetedik, vagy a Deep Impact.
1997-ben Lori McCreary producerrel Freeman megalapította a Revelations Entertainment produkciós céget, s ők ketten a vezetői az online testvércégnek, a 2004 óta működő ClickStarnak is. Itt Freeman a házigazdája az „Our Space” csatornának, ahol speciálisan összeállított videók láthatók, melyekben megosztja a látogatóval szeretetét a tudományok, különösen az űr felfedezése és a repüléstan iránt. A ClickStaron vált Freeman 10 Items or Less című filmje az elsővé, amelyet legálisan le lehetett tölteni, még a moziforgalmazás idején.
2005-ben végül elnyerte a régóta érlelődő Oscar-díjat Clint Eastwood Millió dolláros bébi című filmjében nyújtott alakításáért mint mellékszereplő. Ebben az évben öt filmet számlál filmográfiája, 2006-ban pedig további három szerepe volt.
2007 végén került a mozikba Rob Reiner A bakancslista című rendezése, melyben Freeman Jack Nicholsonnal játszik együtt. 2008 nyarán két képregény alapján készült filmben is láthatják a nézők: elsőként a Wanted című akciófilmben, majd az újabb Batman-moziban.
2008. december 6-án többek között neki ítélték oda a Kennedy Központ életműdíját, melyet a washingtoni külügyminisztériumban vehetett át.
2009. február 2-án újra Oscar-díjra jelölték a Nelson Mandela életét feldolgozó Invictus című, Clint Eastwood rendezte filmben nyújtott alakításáért.
Freeman egyedi orgánumának köszönhetően gyakran vállal narrátori feladatokat. 2005-ben két sikerfilmben, a Világok harcában és az Oscar-díjas Pingvinek vándorlása című dokumentumfilmben is hallható volt hangja.

Magánélete[szerkesztés]
Freeman 1967. október 22-től 1979-ig volt Jeanette Adair Bradshaw férje. 1984. június 16-án vette el második feleségét, Myrna Colley-Lee-t, akitől Morgana nevű lánya született. Korábbi kapcsolataiból két fia van, Alphonso és Saifoulaye, s mellettük adoptálta első felesége lányát, Deenát. Freeman a Mississippi állambeli Charlestonban, illetve New York Cityben él. Rendelkezik privát pilótaengedéllyel és társtulajdonosa és működtetője a Madini nevű étteremnek, illetve a Ground Zero bluesklubnak; mindkettő Clarksdale-ben, Mississippiben található.
Freeman ellenzője a Black History Month-nak („Fekete Történelmi Hónap”), s nem vesz részt semmilyen ehhez kapcsolódó eseményen. Úgy nyilatkozott, „Nem akarok fekete történelmi hónapot. A fekete történelem az amerikai történelem.” Szerinte az egyetlen módja a rasszizmus megállításának, ha nem beszélnek róla többet, s megjegyzi, hogy nincs „fehér történelmi hónap.” Egy a 60 Minutes műsorvezetőjének, Mike Wallace-nak adott interjúja során azt mondta, „Nem nevezem többé fehér férfinek, s arra kérem, hogy Ön se nevezzen engem többet fekete férfinek.”[6] A színész 2010. február 9-én mégis részt vett a Fekete Történelmi Hónap (Black History Month) keretében rendezett koncerten a washingtoni Fehér Ház nagy báltermében.
2006. október 28-án Freemant életműdíjjal tüntették ki az első Mississippi's Best Awardson, Jacksonban, a nagyvásznon és azon kívül végzett munkájáért. „Ő afféle apafigura számomra,” mondta C.A. Webb, az esemény alapítója. „Mr. Freeman azon emberek közé tartozik, akiket egyszerűen tisztelsz, bármilyen szerepet is játszanak.”
Freeman Művészetek és Levelek Doktora tiszteletbeli diplomát kapott a Delta State Universitytől 2006-ban.

Morgan Freeman 2008. augusztus 3-án éjjel súlyos közúti balesetet szenvedett charlestoni otthona közelében, Mississippi államban. A 71 éves Freeman által vezetett autó lesodródott az útról és többször megpördült, mielőtt megállt volna. A színészt légi mentők szállították kórházba. Azóta képtelen volt mozgatni bal kezét, amiről 2013-ban kijelentette, hogy idegi károsodás miatt véglegesen megbénult. Emiatt több hobbijáról le kellett mondania, így a repülőgép-vezetésről és a vitorlázásról is, de mint mondta, a golf megmaradt számára, továbbra is tud dolgozni, és sétálni mindig el tud menni a birtokán.[7]

Info

Common (rapper)

Lonnie Corant Jaman Shuka Rashid Lynn[2][3] (born March 13, 1972), better known by his stage name Common (formerly Common Sense), is an American rapper and actor. Common debuted in 1992 with the album Can I Borrow a Dollar? and maintained an underground following into the late 1990s, after which he gained mainstream success through his work with the Soulquarians.[4]
Common's first major-label album Like Water for Chocolate (2000) received commercial success.[5] In 2003, he won the Grammy Award for Best R&B Song for the Erykah Badu single "Love of My Life".[6] His 2005 album Be was also a commercial success and was nominated for Best Rap Album at the 2006 Grammy Awards. Common received his second Grammy Award for Best Rap Performance by a Duo or Group for "Southside" (featuring Kanye West), from his 2007 album Finding Forever. His best-of album, Thisisme Then: The Best of Common, was released in late 2007. In 2011, Common launched Think Common Entertainment, his own record label imprint. He had previously released music under various other labels including Relativity, Geffen, and GOOD Music.

Common won the 2015 Golden Globe Award for Best Original Song and the Academy Award for Best Original Song, for his song "Glory" from the 2014 film Selma, in which he co-starred as Civil Rights Movement leader James Bevel. Common's acting career also includes roles in the films Smokin' Aces, Street Kings, American Gangster, Wanted, Terminator Salvation, Date Night, Just Wright, Happy Feet Two, New Year's Eve, Run All Night, Being Charlie, Rex, John Wick: Chapter 2 and Smallfoot. He also narrated the documentary Bouncing Cats, about one man's efforts to improve the lives of children in Uganda through hip-hop/b-boy culture.[7] He starred as Elam Ferguson on the AMC western television series Hell on Wheels.

Imdb

Common

Rapper who, in recent years, has become one of the more prominent voices in hip-hop's new millennium renaissance. Born Lonnie Rashid Lynn in 1972, Common is the son of educator Dr. Mahalia Ann Hines and Lonnie Lynn, and ABA basketball player turned youth counselor. Common released his first LP, "Can I Borrow A Dollar?", under the Common Sense moniker. Tracks like "Charm's Alarm" and "Breaker 1-9" established him a lyricist with wit, street-smarts, and love for extended similes, while tracks like "Heidi Hoe" would touch on the misogynism that would surface sparingly on future work. In 1994, he released "Resurrection," notable for the smooth, 'Large Professor' produced title cut, as well as "I Used To Love H.E.R.", an ode to hip-hop. This album further increased his underground rep, while giving the hip-hop nation a new solid conscientious voice in a year that was excellent for underground artists ('Nas' (qv), 'Jeru Tha Damaja' (qv), Digable Planet, et al.) After a name change brought on by a lawsuit, Common reemerged in 1997 with "One Day It'll All Make Sense". With guests ranging from 'Erykah Badu' (qv) to 'Canibus' (qv) to 'De La Soul' (qv) and production help from mainstays No I.D. and Dug Infinite, the album was had a distinctly underground flair. His big mainstream breakthrough album, however, was yet to come... After an appearance on 'The Roots' (qv) smash 1999 album, "Things Fall Apart," Common moved to MCA Records. He soon was in the studio collaborating with the Okayplayer collective, and with help from the forward-thinking production troupe 'Ahmir-Khalib Thompson' (qv)(aka ?uestlove), 'James 'Jay Dee' Yancey' (qv), 'James Poyser' (qv), et al) released his fourth album, "Like Water For Chocolate" in the spring of 2000. With its varied sonic plateau (Afrobeat, funk, and old-school soul), it was much different from previous outings. But on the strength of tracks like the 'DJ Premier' produced banger "The 6th Sense", the album was a success, becoming a worthy addition to "The Next Movement." In 2003, Common released "Electric Circus", which ups the ante even further. The album, a hip-hop/funk/soul/rock/psychedelia hybrid, polarizes hip-hop fans like no other album has in recent memory. Common has also chosen to redefine himself, swearing off the alcohol, marijuana, and fornication that he had once indulged in. Now in his early 30s, Common strives to remain a relevant voice in an art form that is on life support.

Info

Szövetségi Nyomozóiroda

Átirányítás ide:

Info

Isla Fisher

Isla Lang Fisher (Maszkat, Omán, 1976. február 3. –) ausztrál színésznő.
Isla Lang Fisher Omán fővárosában, Maszkatban született, ahol skót édesapja bankárként dolgozott akkoriban. 4 testvére van. Bathgate-en nőtt fel. 1982-ben Perth-be költöztek. 1985-ben már reklámokban szerepelt. Gyerekműsorokban is szerepelt, mint pl. Bay Cove (1993) és Paradise Beach (1993). Középiskolai tanulmányait a Methodist Ladies' College-ban végezte, ahol az iskolai színjátszó körében is részt vett. 18 évesen (1994) édesanyja segítségével kiadott 2 tinédzserregényt, a Bewitched-et és a Seduced by Fame-et. 1994-1997 között Shannon Reed szerepét játszotta az ausztrál szappanoperában, a Home and Away-ben. Miután kiszállt a sorozatból, Párizsban illetve Angliában tanult színjátszást.
2002-ben a Scooby-Doo első részében játszotta Mary Jane-t. Ennek hatására szerződést kötöttek vele, majd a 2003-as Zűrmester című filmben láthattuk ismét. 2005-ben az Ünneprontók ünnepében tűnt fel. 2005-ben a London című filmben, 2006-ban pedig a The Pleasure of Your Company-ben szerepelt. 2007-ben 3 filmben, a The Lookout, a A Kulcsfigura és Az örök kaszkadőr című filmekben játszott. 2008-ban a Hortonban, 2009-ben pedig az Egy boltkóros naplója című vígjátékban láthattuk.

Imdb

Isla Fisher

Isla Lang Fisher was born on February 3, 1976 in Muscat, Oman to Scottish parents Elspeth Reid and Brian Fisher, her father worked as a banker for the U.N. She spent her early childhood in Scotland before moving to Australia with her family in the early 1980s. From a young age, Isla showed an interest in both acting and writing. At nine years old, she was appearing in Australian TV commercials. She landed some small parts in the Australian television series _"Bay Cove" (1993)_ (qv) (aka "Bay City"). This led to a bigger part in the television series _"Paradise Beach" (1993)_ (qv). When that show ended, she landed a role in the long-running Australian soap opera _"Home and Away" (1988)_ (qv). While working on that show, she indulged in another of her passions, writing, and published two best-selling novels, "Seduced By Fame" and "Bewitched". In 1997, she was picked by the readers of FHM magazine as #35 on the list of the "100 Sexiest Women in the World", and in 2003, she placed 26th. Isla has since appeared in the films _Wedding Crashers (2005)_ (qv), _The Lookout (2007)_ (qv), _Hot Rod (2007)_ (qv) and _Definitely, Maybe (2008)_ (qv), _Confessions of a Shopaholic (2009)_ (qv), and _Now You See Me (2013/I)_ (qv).

Info

Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg (Amerikai Egyesült Államok, New York, Queens, 1983. október 5.) amerikai színész. Legismertebb szerepe A közösségi háló című filmben volt, ahol az internet-milliárdos Mark Zuckerberget alakította.

Amy és Barry Eisenberg gyermekeként született. Édesanyja bohócként, édesapja tanárként dolgozott.[1][2] Két testvére van, Halie Katie gyerekszínész és Kerri.[3] A család ukrajnai és lengyel zsidó felmenőkkel rendelkezik.[4][5] Jesse folyékonyan beszéli a lengyel nyelvet és rendszeresen tesz látogatást Lengyelországba.[6] Nyolcéves korától dobol. Beiratkozott és fel is vették a New York-i Egyetemre, de egy filmszerep miatt nem kezdte el a szemesztert.[7][8]

Imdb

Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg was born in Queens, New York, and raised in New Jersey. His mother, Amy (Fishman), is a professional clown, performing at children's birthday parties. His father, Barry Eisenberg, ran a hospital before moving on to become a college professor. He has two sisters, Kerri and 'Hallie Kate Eisenberg' (qv), who was a popular child star. He attended East Brunswick High School, but he didn't really enjoy school. From age 10, he performed in children's theater. Jesse had his first professional role in an off-Broadway play, "The Gathering". His first television role came in 1999 with _"Get Real" (1999)_ (qv), but the show was canceled in 2000. In his senior year of high school, he landed his first film role in _Roger Dodger (2002)_ (qv). He won an award for "Most Promising New Actor" at the San Diego film festival. Jesse attended the New School University, New York, where he was a liberal arts major, with a focus on Democracy and Cultural Pluralism. His breakthrough role came in _Zombieland (2009)_ (qv). In 2010, he was nominated for Best Actor at the Golden Globes and Academy Awards for his role of Facebook's creator, 'Mark Zuckerberg' (qv), in the film, _The Social Network (2010)_ (qv).

Info

Mark Ruffalo

Mark Alan Ruffalo (Kenosha, 1967. november 22. –) amerikai színész, producer és forgatókönyvíró. Egyik leghíresebb szerepe, Bruce Banner karakter, a Bosszúállók című filmből.

Imdb

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo was born in Kenosha, Wisconsin, to Marie Rose (Hebert), a stylist and hairdresser, and Frank Lawrence Ruffalo, a construction painter. His father's ancestry is Italian, and his mother is of half French-Canadian and half Italian descent. Mark moved with his family to Virginia Beach, Virginia, where he lived out most of his teenage years. Following high school, Mark moved with his family to San Diego and soon migrated north, eventually settling in Los Angeles. He took classes at the Stella Adler Conservatory and subsequently co-founded the Orpheus Theatre Company, an Equity-Waiver establishment, where he worked in nearly every capacity. From acting, writing, directing and producing to running the lights and building sets while building his resume. Bartending for nearly nine years to make ends meet and ready to give it all up, a chance meeting and resulting collaboration with playwright/screenwriter 'Kenneth Lonergan' (qv) changed everything. Ruffalo won NY success in Lonergan's play "This Is Our Youth", which led to the male lead in Lonergan's film _You Can Count on Me (2000)_ (qv), playing the ne'er-do-well brother of 'Laura Linney' (qv). The performance drew rave reviews and invited comparisons to an early 'Marlon Brando' (qv). Notable roles in _The Last Castle (2001)_ (qv), _XX/XY (2002)_ (qv), and _Windtalkers (2002)_ (qv) followed, although in 2002 Ruffalo was diagnosed with an acoustic neuroma, a type of brain tumor. Though the tumor was benign, the resulting surgery led to a period of partial facial paralysis, from which he fully recovered. In 2003, Ruffalo scored leading roles alongside two popular female stars, playing a police detective opposite 'Meg Ryan (I)' (qv) in _In the Cut (2003)_ (qv) and the love interest of 'Gwyneth Paltrow' (qv) in the comedy _View from the Top (2003)_ (qv). Though both films were high-profile box office disappointments, Ruffalo went on to four notable (if highly disparate) films in 2004 - _We Don't Live Here Anymore (2004)_ (qv), _Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)_ (qv), _13 Going on 30 (2004)_ (qv), and _Collateral (2004)_ (qv) - which solidified his ability to be both a popular leading man and an acclaimed ensemble player in either comedy or drama. After 2004, Ruffalo was consistently at work, with leads in popular Hollywood films and independent productions that continued to solidify him as one of film's most consistently strong actors: _Just Like Heaven (2005)_ (qv), _All the King's Men (2006)_ (qv), _Zodiac (2007)_ (qv), _Reservation Road (2007)_ (qv), and _The Brothers Bloom (2008)_ (qv). In 2010 Ruffalo achieved something of a breakthrough, by directing the indie film _Sympathy for Delicious (2010)_ (qv), which won him the Special Jury Prize at the Sundance Film Festival, and co-starring as the sperm-donor father to lesbian couple 'Annette Bening' (qv) and 'Julianne Moore' (qv) in _The Kids Are All Right (2010)_ (qv). His role in the idiosyncratic domestic comedy/drama earned him Academy Award, Independent Spirit Award, Screen Actors Guild, and BAFTA nominations for Best Supporting Actor. High-profile roles in 'Martin Scorsese' (qv)'s _Shutter Island (2010)_ (qv) and 'Kenneth Longeran''s long-delayed _Margaret (2011/I)_ (qv) followed before Ruffalo's appearance as Dr. Bruce Banner, aka The Hulk, in 'Joss Whedon' (qv)'s blockbuster _The Avengers (2012)_ (qv). Garnering highly positive reviews for a role in which actors 'Eric Bana' (qv) and 'Edward Norton (I)' (qv) could not find success in previous films made Ruffalo a box office star in addition to a critically-acclaimed actor. He is expected to reprise the role in the upcoming 2015 sequel, and reunited with former co-star Gywneth Paltrow in the sex-addiction comedy-drama _Thanks for Sharing (2012)_ (qv); Ruffalo also will take the lead in 'Ryan Murphy (I)' (qv)'s adaptation of 'Larry Kramer (I)' (qv)'s AIDS-drama play _The Normal Heart (2014) (TV)_ (qv). Ruffalo has been married to actress 'Sunrise Coigney' (qv) since 2000; the couple have three children, a son and two daughters.

Info

Michael Caine

Sir Michael Caine (eredetileg Maurice Joseph Micklewhite, London, 1933. március 14. –) angol színész, aki pályafutása alatt több mint száz filmben szerepelt. Kétszer tüntették ki Oscar-díjjal, először Woody Allen Hannah és nővérei (1986), majd Lasse Hallström az Árvák hercege (1999) című filmjében nyújtott alakításáért. 1964-ben a Zulu című nagyjátékfilmben debütált a mozivásznon és azóta számos nagy sikerű alakítás fűződik a nevéhez. Művészi érdemeinek elismeréseként 2000-ben II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte.

Info

Woody Harrelson

Woody Harrelson (Midland, Texas, 1961. július 23. -) amerikai színész, az 1983-tól futott Cheers című televíziós sorozatban vált ismertté.

Számos díjat és jelölést tudhat maga mögött, ezen belül büszkélkedhet egy Emmy-díjjal és két Oscar-díj jelöléssel. Az elsőt 1997-ben Miloš Forman rendezésében a Larry Flynt, a provokátorért, míg a másodikat 2010-ben A harcmező hírnökei-ért kapta. Filmszerepei mellett feltűnt televíziós sorozatokban és játszott klasszikus színházi darabokban is.[1]

Imdb

Woody Harrelson

Academy Award-nominee Woody Harrelson was born on July 23, 1961 in Midland, Texas, to Diane Lou (Oswald) and 'Charles Harrelson (II)' (qv). He grew up in Lebanon, Ohio, and, after receiving degrees in theater arts and English from Hanover College, had a brief stint in New York theater. He was soon cast as Woody on TV series _"Cheers" (1982)_ (qv), which wound up being one of the most-popular TV shows ever and also earned Harrelson an Emmy for his performance in 1989. While he dabbled in film during his time on _"Cheers" (1982)_ (qv), that area of his career didn't fully take off until towards the end of the show's run. In 1991, _Doc Hollywood (1991)_ (qv) gave him his first widely-seen movie role, and he followed that up with _White Men Can't Jump (1992)_ (qv), _Indecent Proposal (1993)_ (qv) and _Natural Born Killers (1994)_ (qv). Recently, Harrelson has been seen in _No Country for Old Men (2007)_ (qv), _Zombieland (2009)_ (qv), _2012 (2009/I)_ (qv), and _Friends with Benefits (2011)_ (qv), along with the acclaimed HBO movie _Game Change (2012) (TV)_ (qv). In 2011, Harrelson snagged the coveted role of fan-favorite drunk Haymitch Abernathy in the big-screen adaptation of _The Hunger Games (2012)_ (qv), which ended up being one of the highest-grossing movies ever at the domestic box office. Harrelson is set to reprise that role for the sequels, which are scheduled for release in November 2013, 2014 and 2015. Harrelson has received two Academy Award nominations, first for his role as controversial Hustler founder 'Larry Flynt' (qv) in _The People vs. Larry Flynt (1996)_ (qv) and then for a role in _The Messenger (2009/I)_ (qv). He also received Golden Globe nominations for both of these parts. Harrelson was briefly married to 'Nancy Simon (I)' (qv) in the 80s, and later married his former assistant, Laura Louie, with whom he has three daughters.

Youtube